Dokter Just Hofmans

Wat is een kaderhuisarts Bewegingsapparaat?

Dit is een ervaren huisarts, die een 2 jarige opleiding heeft gehad in alle medische aspecten wat met bewegen te maken heeft.
Het kennisniveau moet op het niveau zijn van specialisten in het ziekenhuis (orthopeden, sportartsen).

Aandachtspunten zijn:

Artrose:
Aangezien de mensen ouder worden, en (gelukkig) erg actief blijven, zal artrose de komende jaren enorm toenemen. Artrose wil zeggen een ontstekingsreactie van een gewricht (knie, heup, schouder, nek) wat in de volksmond ‘slijtage’ wordt genoemd. (even verder opzoeken)

Sport:
Dokter Hofmans doet zelf ook graag aan sport. Hij is een fervent hardloper van halve marathons, en golft ook graag.  Als arts (Golfdoc) is hij enkele jaren verbonden geweest aan de heren en dames teams die uitkomen in de Hoofdklasse van de Koninklijke Haagsche (link golfdoc).
Ook nu weten vele golfers uit het land hem te vinden bij de behandeling van (chronische) blessures en advies ten aanzien van trainingsschema's. /behandelt hij blessures bij veel golfers uit het gehele land, van ieder niveau.

Bij verschillende hardloopevenementen is hij betrokken als adviserend arts, bijvoorbeeld bij de marathon van Rotterdam, waar hardlopers vooraf een (blessure) consult kunnen krijgen, en advies hoe het beste de marathon te lopen.

Bewegen

Echografie
Om de klachten, blessures en de diagnose goed te kunnen stellen, heeft dokter Just Hofmans, naast het lichamelijk onderzoek, de mogelijkheid om echografie in te zetten.
Hierbij kunnen de spieren, pezen en gewrichten goed in beeld gebracht worden, zo kan dokter Hofmans het probleem nog duidelijker naar boven te krijgen.

Just Hofmans heeft hiervoor een opleiding gevolgd van 1 jaar in het AMC en een vervolg opleiding gedaan van 1 jaar aan het Erasmus MC. Elk half jaar volgt hij extra opleidingen, om zijn kennis en kunde goed bij te houden.

Een voordeel van de echografie is dat dokter Just Hofmans, injecties kan zetten, onder echogeleiding, en zijn patiënten hiervoor niet meer naar het ziekenhuis hoeven te gaan, dit bespaart het eigen risico.

Omdat dokter Hofmans heeft bewezen dat zijn kennis en kunde op het gebied van het bewegingsapparaat op een hoog niveau staat, is hij in 2017 gevraagd om opleider te worden van sportartsen van het Haaglanden Medisch Centrum.
Dit is zeer bijzonder omdat er maar 8 huisartsen zijn die sportartsen mogen opleiden.
De sportartsen i.o. zijn een jaar werkzaam in de praktijk, waarbij ze de huisartsgeneeskunde in de volle breedte leren, alsmede verdieping van de klachten van het bewegingsapparaat die bij de huisarts komen.
De sportartsen werken tevens 2x per week bij ADO den haag (link).

Samenwerken fysio, podo,

Opleider Sportartsen

Hardlopen

Marathon (foto)

Golf

Golfdoc

 

Cosmetisch Huisarts

Dokter Hofmans ziet al jaren een toename van de vraag, die betrekking hebben op de huid.
Er is een toename van oppervlakkige huidkanker (bcc), maar ook de voorstadia hiervan ziet hij vaak (actinische keratosen).
Dit heeft hem doen besluiten om zich ook hierin meer te specialiseren. Hij heeft een bevriende Belgische dermatoloog benaderd en heeft stage gelopen bij deze huidpraktijk in Genk.
Naast de reguliere dermatologie, bleek dit ook een plek waar veel mensen naar toe kwamen met vragen over botox en fillers.
Dokter Just Hofmans heeft van dr. Vuerstaeck, de fijne kneepjes van het vak geleerd over de rimpelbehandelingen middels botox en fillers.

Hij heeft hierbij ook een kliniek geopend in Nederland, waarbij voorop staat, dat mensen er fris en uitgerust uit moeten zien. 
Het moet niet zo zijn, dat het erg opvalt dat er ‘iets’ aan het gezicht gedaan is.
Na lid geworden te zijn van de NVCG, heeft hij ook nog diverse opleidingen voor het injecteren van botox en fillers gedaan bij Dimitri…
Volgens de onafhankelijk test van de consumentenbond de beste injecteerder van Nederland.(link consumentenbond)

Dokter Hofmans voert rustig, onder steriele omstandigheden, dit wordt jaarlijks gecontroleerd (link accreditatie) de precisie injectie van botox en fillers uit.
Inmiddels is dokter Hofmans een begrip in de regio Haaglanden als het op botox en fillers aankomt

Huid

Huidkanker

Omdat dokter Hofmans een toename ziet van het aantal gevallen van huidkanker, geeft hij regelmatig advies t.a.v. zonbescherming, maar ook houdt hij speciale spreekuren om huidkanker op te sporen.
Hij heeft hiervoor speciale camera's waarmee hij de huid kan fotograferen en deze zo nodig met de dermatoloog  digitaal kan overleggen. Natuurlijk via een veilige verbinding en waarbij de foto's nooit op de computer bewaard worden, zodat de veiligheid van de patiëntgegevens gewaarborgd blijft (link digitale veiligheid).

 

Botox/Fillers

Samenwerking huidtherapeuten

 

Andere werkzaamheden

EKC

Dokter Just Hofmans is ook eerstelijns kwaliteits consulent.
Dit houdt in dat hij ook nascholingen kan geven en deze tevens voorzien van accreditatiepunten voor artsen. Hierdoor is hij een zeer gewild docent voor nascholingen van (huis-) artsen.

Ook de Erasmus Universiteit zag de kwaliteit en het enthousiasme van dokter Hofmans, en heeft hem in 2017 gevraagd om docent te worden voor de huisartsen in opleiding, alsmede voor het vaardigheidsonderwijs voor studenten geneeskunde.
Inmiddels is hij hoofddocent van het differentiatie onderwijs voor huisartsen in opleiding uit het hele land.